Hypnose behandling i Herning

Hypnose-herningHypnose er både en bevidsthedstilstand og en terapeutisk metode. I den hypnotiske tilstand bliver hjernebølgerne langsomme og går ned på Alpha og Theta niveau, som det også sker, når vi er på vej til at falde i søvn eller på vej ud af søvnen. Den hypnotiske tilstand kan bedst beskrives som en tilstand af koncentreret opmærksomhed. I hypnosen falder vi ind i os selv og skærper kontakten til vores indre verden og udelukker eller nedtoner indtrykkene udefra. Visualisering, mental træning, meditation og hypnose kan rimeligvis betragtes som forskellige sider af samme sag.

I dagligdagen kender vi hypnoselignende tilstande, når vi falder ind i os selv et øjeblik eller dagdrømmer. Eller når vores opmærksomhed er helt opslugt af universet i en bog eller en anden opgave, sådan at den øvrige verden er lukket ude for en stund. Idrætsudøveres fokusering på koncentret udøvelse er også et eksempel her på.

Som metode i behandling bruges den hypnotiske tilstand til at få kontakt til ressourcer og kreativitet, som man ellers ikke har adgang til og til at fremskynde arbejdet med de temaer terapi forløbet drejer sig om. Den hypnotiske tilstand giver mulighed for at arbejde på en anden kanal end den gængse menneskelige fornuft og bevidste beslutninger. I den forstand er hypnose et værktøj, som meningsfuldt kan bruges indenfor rammerne af et terapiforløb. Det er ikke primært den hypnotiske tilstand i sig selv som virker, men det som man arbejder med under hypnosen. Denne kobling af hypnose og terapi kaldes for hypnoterapi. Hypnose/hypnoterapi er dermed, med enkelte undtagelser som f.eks. rygeophør, ikke en snuptagsløsning, men en metode som kan bruges i en proces.

Showhypnose Og Gængse Myter Om Hypnose

Showhypnose har intet at gøre med hypnose anvendt som led i psykologisk behandling. I mange lande er den form for hypnose forbudt. Showhypnose har desværre været medvirkende til at formidle et mystisk og underholdningspræget indtryk af hypnose, hvor man kan manipulere folk til at foretage sig noget, de faktisk ikke vil.

Anvendt som led i psykologisk behandling, kommer du ikke længere ind i hypnotisk tilstand, end du kan huske, hvad som er foregået. Du bevarer kontrollen og vil til enhver tid kunne bringe dig selv ud af hypnosen, hvis det er hvad, du ønsker. Præcis som vi kan løsrive os fra en spændende bog eller film, som vi har været helt opslugt af.

Virksom klinisk hypnose kræver, som ved al anden terapi, at du samarbejder med terapeuten og ønsker at gå ind i en hypnotisk tilstand.

Alle kan komme i en hypnotisk tilstand, men for nogle kræver det væsentlig mere træning end for andre. Den generelle tommelfingerregel er, at 15 % af os er let hypnotiserbare og 15 % af os er lavt hypnotiserbare. Det efterlader ca. 70 % af os som moderat hypnotiserbare.
Foruden ønsket om at komme i hypnose, stiller det krav om koncentration, nysgerrighed, åbenhed og fantasi. Jo flere gange man har været i hypnose, des lettere bliver det.

Stil krav til din hypnotisør præcis som du ville gøre til andre behandlere. Hypnotisør er ikke beskyttet titel.