Parterapi i Herning – genfind kærligheden

Alle længerevarende og forpligtende parforhold er præget af konflikter, frustrationer og uhensigtsmæssige mønstre i måden vi er sammen på og kommunikerer på. Så kunsten er at vi forholder os til det på en måde, som er hjælpsom for begge, så der er mulighed for at komme videre og nærmere hinanden igen.

Jeg kan bl.a hjælpe med

  • At etablere et trygt rum, hvor begge kan komme til orde
  • At guide jer i at tale sammen om det, som er svært uden at ende i yderpolerne angreb- forsvar eller undvigen.
  • At identificere de vedligeholdende mønstre i konflikter og frustrationer
  • At finde passende træningsbaner for jer begge, som I skal øve derhjemme
  • At I begge som personer tager ansvar for jeres egen andel og bliver på egen banehalvdel
  • Viden af almen karakter om parforhold, familieliv, kommunikation, personlig udvikling

Parhold kan desværre jævnligt blive til næsten kamplignende forhold, og det sker jo fordi samhørighed er så vitalt for vores trivsel. Når samhørigheden er under nedbrud og vi hver især ikke føler os set, hørt og forstået af vores partner, gør det ondt på os, hvad enten vi er os det bevidst eller ej. Og når noget gør ondt beskytter vi automatisk os selv efter bedste evne. Måden vi gør det på, er ofte svært for partneren at kapere, som har sine egne beskyttelsesmønstre og dermed kommer vi ind i ond spiral, som undergraver samhørighed og kærlighed, selv om det er netop er det, vi længes efter.

Træning er nødvendigt

Jeg tager ansvar for at tilrettelægge samtalerne, så der er størst mulig tryghed og at vi arbejder sammen med på en måde, der kan skabe forandring. Og jeg hjælper jer med at omforme det vi har arbejdet med til træningspunkter derhjemme. For træning og vedholdenhed skal der til, men det er meningsfuld og opbyggende træning, fordi det styrker jeres parforhold og trivsel. Ligesom muskler taber styrke når ikke de bruges, mister parforholdet sin nærende kraft, når ikke vi fastholder vores fokus og træningspunkter.

Jeg arbejder sædvanligvis med par på den måde, at I forud for første konsultation hver især udfylder et spørgeskema, som sendes til mig. Dette er måde en måde at klargøre jer selv samt sikre mig viden på forhånd, så vi kan være mere effektive, når vi mødes første gang.

Tag endelig uforpligtende kontakt på mail eller telefon, hvis I vil vide mere.

Det er tankevækkende, at de fleste af os venter så længe med at reagere på mislyde i vores parforhold, mens vi som regel straks forholder os til mislyde fra bilen – vi tager handling selv, hvis vi kan, eller bruger en professionel.

Gå i gang allerede nu

Hvad gør du, som bidrager til, at jeres forhold ikke er, som du synes det skal være?